2014. december 10., szerda

Itthon!!!

Minden rendben, hazaértünk, a gyermek lassan 4 órája alszik a saját ágyában. Elég fárasztó napja volt szegénykének tegnap... Eleve 6kor kelt, 8 körül kapta meg az ágyát, 9 körül a bódító bogyót. Annak fél 11 körül ment el a hatása (addig mondjuk elég jól szórakoztunk a betépett kispasin), fél 12kor vitték le műteni, akkor már halálosan be volt rezelve... finom érzés a zokogó gyereket otthagyni a műtőajtóban. Főleg, hogy a műtősfiú azt hazudta neki, hogy én is megyek csak zöld ruhát húzok...
Kicsit több mint 1 óra múlva hozták vissza, az ezt követő félórát-órát az ellenségemnek se... Zokogott, vergődött, tépte volna az orrából a tamponokat, az orráról a parittyakötést. Apja fogta a fejét, én a kezeit.... Borzasztó volt. Még az intravénás nyugtató sem hozott túl gyors megnyugvást, de utána már tudott pihenni. Onanntól viszont már nem volt semmi gond, időnként felült, elhangzott egy rövid parancs: tea/rajz/repcsi, majd legkésőbb 2 perc után visszafeküdt és aludt-pihent tovább. Este már hasonfekve színezgetett, most meg már azért kell rászólni, hogy ne pörögjön annyira, mert újra vérezni kezd az orra és mehetünk vissza.
A műtét jól sikerült, az alapprobléma pansinusitis chronica vagyis krónikus összüreg gyulladás. A főorvosnő így kivette az orrmandulákat és kétoldali FES (fül-orr-gégészeti endoszkópos sebészet)műtétet végzett (gyakorlatilag szétmókolta a gyerek fél fejét...)
Hazafelé be kellett szaladnunk az oviba, mert a hugom ott hagyta a Cataflam cseppeket a manónak, és Csaninak is pisilni kellett (rengeteget kell itatni az altatás miatt), és pont az ő csoprptja volt kint az udvaron. Megható volt látni, mennyire örültek neki. Három hete nem jár már oviba, nem mertem kockáztatni egy felülfertőzést. Gyakorlatilag nem tudtunk a kapunál beljebb jutni, mert 30 gyerek ugrott a nyakunkba azonnal, és egyszerre mondták a magukét, rettentő aranyosak voltak. A szekrényében aztán ő is megtalálta a Mikulás ajándékát, úgyhogy most nagyon boldog. Én is. Hihetetlenül idegőrlő volt az elmúlt időszak, és most végre vége van. Köszönöm mindenkinek a küldött angyalkákat és jókívánságokat, célba értek és hatásosak voltak.

1 megjegyzés:

  1. Jajdeörülök, hogy már otthon és túl vagytok :) Most már aztán hajrá Karácsony! :) Nagy ölelés Nektek ♥

    VálaszTörlés