2011. július 3., vasárnap

14

Huncut, édes, bájos, erős, okos, egy igazi kis kakukktojás. Saját önálló akarattal, öntudatosan éri el amit szeretne. És mindent szeretne. Annyit eszik, hogy nézni is rosszullét. Vacsorára pl ledönt 2 dl kakaót, tápszerből, és számolatlan katonát sonkával sajttal, kovászos uborkával. Azt se nagyon bánná, ha csak uborkát kapna...
Elképesztő fejlődésen megy most keresztül. Kezdjük talán azzal, hogy mindenhol feláll, újabban az ágy tetején és ugrálni is próbál, már szépen lépeget egyedül, ha motiválva van. Mindenre felmászik, legjobb, ha a megmászandó objektum veszélyes számára. Mindenben utánozza a tesókat, ezért tegnap volt olyan pillanat, amikor hárman lovagoltak rajtam, és olyan is, amikor hárman ettek engem jó hangosan morogva. És olyan is, hogy hárman négykézlábaztak a lakásban nagyokat kacagva.
Imádja a vizet, nagyon szeret pancsolni. És gyümölcsfüggő... A sziklakert tetején van egy kis sziklakerti eper, elég sokáig termett, és bizony előfordult egyszer, hogy a lépcső tetejéről (5 fok) kellett leszednem, mert ő elindult eprezni. A málna is nagyon nagy kedvenc, azzal nem lehet jóllakatni, szerencsére elég jó idén a termésünk.
Beszéde egyre érthetőbb, sőt rejtélyes módon érthető szavak nélkül is képes megértetni magát. De azért szép kis szókincse van már: szia (IA), kakaó, anya, gyere (DEJE), Kende (DE esetleg DEDE, mint Zsombi...), enni (HENNE), inni, keksz (KEKE), nyunyuka (NYENYE vagy NYANYA), a víz (DIZZ), a cica  (CI) azt mondja MÁ MÁ, a kutyus VA VA esetleg Cézár kutyát utánozva liheg, a béka KEKEKE, a dínó WHÁÁÁ, a motor BRRR, a lovacska prüszköl,  a dédik (DÉ).
Fontossági sorrendje van: esti rutin a jó éjt puszi mindenkinek, ezt csak Zsombival lehet kezdeni, utána jön Kende, lehetőleg újra Zsombi,majd apa. A kiságy felé menet a halacskáktól is elköszönünk, bőszen integetünk és sziázunk.
Simán el lehetne lopni, mert mindenkivel kedves, mindenkinek szívesen a az ölébe megy. Mostanában viszont beköszöntött a dackorszak, hisztizik, földhöz is csapkodja magát, és krokodil könnyeket hullatva siratja magát. Ha valami nem úgy van a hogy ő szeretné (legtöbbször saját magának sincs fogalma róla hogyan is szeretné), duzzog, csapkod, dacoskodik.
Összességében imádnivaló, ahogy a testvérei is, nem is adnám egyiket sem semmiért.
Rettentő jó megfigyelő, valamelyik nap észlelvén, hogy a mosógép kimosott, vadul rángatta az ajtaját. Gondoltam nem akadályozom őt, odavittem a  ruháskosarat és kinyitottam az ajtót. A gyerek elkezdett a kosárba pakolni, és olyan ruhadarab is volt, amivel egyenest a szárítóhoz ballagott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése