2011. február 13., vasárnap

Halacskáink

Halacskáink háza táján drámai változások álltak be. Kínosan ügyelek arra, hogy Kende akváriumán a tetőt mindig elhúzzam, mert az első időkben jónéhány öngyilkosunk végezte a padlón. Azonban valamelyik nap egy satnyácska dániónk ehalálozott, és annak eltávolításakor valaki nyitva hagyta a tetőt. Ezt Kende kedvenc cápamárnája és egy párducdánió bánta... Persze apa némi bűntudattól vezérelve pótolta a hiányt, túlságosan is... Mert az új cápamárna még rendben van, de a dánió helyett 2 ferdénúszó pontylazac figyelt a zacsiban... Rettentő túlzsúfolt az akvárium, de nem hajlandó megválni egyik haltól sem. Aztán majdnem sikerült gondoskodni a ritkításon, ez teljes mértékben az én saram volt. Fagyasztott tubifexet kaptak egyik este, erre az időre mindig kikapcsolom a szűrőt. Viszont elfelejtettem visszakapcsolni, nos reggelre olyan zavaros volt a víz, mint még soha, a lányguppink holtan hevert a kavicson... Lelki szemeim előtt vázolódott egy csúnya kép, de szerencsére amikor este hazaértünk, még mindenki meg volt, és a víz is sokat tisztult.
Az én akváriumom is adott némi munkát mostanában, például egy egészen új akváriumot kellett ragasztanom. Sőt, szülőszobát is vásároltam. Vicces volt :) Mert úgy néz ki, jól érzik magukat a halacskáim, így a kis guppijaim, akik már nálunk születtek, kismamák lettek. 2 szülésen vagyunk túl, még egy pocakos van elkülönítőben. Az egyik mami 8, a másik 3 kis utóddal örvendeztetett meg minket (ennyit nem ettek meg...), és hatalmas meglepetésemre találtam egy kis kakukktojást is, a szülőszobán kívül. Az egyik új platti szült azt hiszem (más nem nagyon jöhet szóba, mert a legnagyobb igyekezet ellenére sem sikerült párokat venni, csupa fiú halacskák vannak), és egy kis apróságnak sikerült elbújni, így őt nem falták fel. Már 12 apróság úszkál nagy boldogan az új akváriumban.
Nem mintha sokat unatkoznék a fiúk mellett, de egyszerűen jólesik szórakozni velük, nézegetni őket. És a fiúk is profitálnak ebből, egyrészt némi felelősséget tanul főleg Kende a mindennapos etetéssel, másrészt mivel az akvárium megnyugtat, ők is egy türelmesebb anyukát kapnak :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése