2010. január 12., kedd

Megfosztva

Én, a galád anya megfoszttattam Zsombikát a fürtjeitől... Kicsit hiányoznak, de már a szemébe lógott, és a ha rázta a fejét, hátul rázta a haját is... Kis híján botrányba fulladt a  dolog, ugyanis érkzetünkkor erősen műben volt hajszárító, ajakbiggyesztéses hátraarcot okozva ezzel a dednél... Azért sikerült meggyőzni, és végül hang nélkül tűrte a dolgot, pláne, hogy kukásautót is láttunk az ablakból... De hogy neki is mennyi haja van... Pedig nincs is olyan sűrű, mint Kendének. Drágaságom, olyan kis okos... Ma reggel olyan mese kezdődött a dobozban ami nem neki való, azonnal szólt, hogy "cúnya"! És kapcsoljam ki. A verhetetlen, a megunhatatlan még mindig az Anna Peti és Gergő szerény előadásomban. Ebből is legfőképp Gergő lopta be magát a szívébe, folyton őt keressük, nézegetjük. Létezik, hogy felfogja, ő hasonló korú???? Mindenesetre imádom, amikor este megfürödve, fogat mosva letelepednek a kanapéra, kérik a takarót és a könyvet, és hárman a takaró alá bújva olvasunk. Minden este el kell mondanom, mi lesz a következő mese címe, azt még Kende gyorsan átlapozza, hogy legyen fogalma ról,a ztán mindenki ( kötelező puszik után) hang nélkül elvonul aludni. Persze még negyedórát dudorászgat énekelget mindkettő, de utána csend van. Reggel és napközben pedig legalább 5x el kell mondanom Kendének, melyik mese is következik. Kicsit össze is vagyok most zavarodva mi legyen, ma ugyanis véget ér a könyv, Zsombi szülinapja még kicsit odébb van (gondoltam meglepni őt egy Gergős könyvvel...) ám holnap is szolgálnom kell egy Gergős mesével... Meglátjuk, jó lesz-e az előző könyv...
Hétvégén ért egy kis kellemes meglepetés :) Kiterjedt családunk és sűrű programjaink miatt minden évben kell egy kis fali naptár,a hol "kötelezettségeinket" vezetem, mert hát nem a memóriánkról vagyunk híresek, én legalábbis biztosan nem... Idén a Kismama újságban láttam meg először ilyen naptárt, meg is vettem, gondoltam jelen kismamaságom alatt még nem is volt szerencsém szakirodalomhoz :) És nagy meglepetésemre pont a mi szülészetünket (is) mutatták be az egyik oldalon. Azért vagy 2  év alatt változtak meg a dolgok, vagy egy-két dolog szépítve van :)) Mindenesetre jó volt olvasgatni :)
Szombat este pedig adtunk a bűnös élvezetekenk nem kicsit :) A barátaink vártak minket (nagyondenagyon :)) egy kis pókerpartira meg fecsegésre kis házi pálinkával, borocskával, finomságokkal. Remekül sikerült a buli, a házigazda ronggyá vert minket (na jó a legutolsó kört Élet nyerte...) istenien szórakoztunk, a gyerekek nemkülönben, olyannyira, hogy 11 óra múltán aljasul haza akartuk őket rángatni, ám merev ellenállás fogadta a tervet... Ők még meg akartak nézni egy filmet... De a szomszédok türelmét nem gondoltuk tovább igénybe venni (á, nem volt őrjöngéses rohangászás!!!!), és kemények voltunk :) Azt gondoltuk az autóban bealszanak, de még itthon is dumáltak alvás helyett... Természetesen másnap reggel fél 8kor már ébresztettek minket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése